Terug naar de homepage

Internationale Vrouwendag: samen spelen voor meer gelijkheid

Events

Internationale Vrouwendag: samen spelen voor meer gelijkheid

8 maart is dé dag die wereldwijd bekend staat als Internationale Vrouwendag. Bij RAJA maken we hier graag gebruik van om de prestaties van vrouwen extra in de kijker te zetten. En hoe konden we dat beter doen dan met een educatief spel?

Op 8 maart vieren we samen Internationale Vrouwendag, een dag speciaal gewijd aan het erkennen en vieren van de buitengewone prestaties van vrouwen wereldwijd. Dit jaar zet de RAJA Group de schijnwerpers op Europese vrouwelijke pioniers die uitzonderlijke bijdragen hebben geleverd in diverse domeinen zoals politiek, kunst, wetenschap en literatuur. Ter ere van deze inspirerende vrouwen schenken we bij RAJA aan al onze medewerkers een uniek kaartspel: “Fierce Women of Europe”.

Fierce-Women-5
Fierce-Women-4

Het kaartspel is niet alleen een eerbetoon aan deze opmerkelijke vrouwen, maar ook een educatief hulpmiddel en een kans om spelenderwijs meer te leren over hun levens en prestaties. Elke kaart vertelt het verhaal van een Europese vrouwelijke pionier in haar vakgebied, en door het spel te spelen, verzamel je vrouwen in elke categorie om als overwinnaar uit de bus te komen.

Dit kaartspel is slechts een van de vele activiteiten die we doorheen de RAJA Group organiseren voor Internationale Vrouwendag. Wist je bijvoorbeeld dat RAJA al jaren de strijd steunt voor meer vrouwenrechten via de Stichting RAJA Danièle-Marcovici? Doorheen de afgelopen jaren heeft deze Stichting al meer dan 750 projecten gesteund, verspreid over 57 landen.

ALL-LP-women-n-environment-0124-project-06-pict

Waarom vieren we Internationale Vrouwendag op 8 maart?

Voor de oorsprong van Internationale Vrouwendag moeten we terugduiken naar 1910. En meer bepaald naar een vrouwenconferentie in Kopenhagen, waar deelnemers uit 17 verschillende landen bijeenkwamen - zowel mannen als vrouwen. De inspiratie voor deze dag lag bij grootschalige stakingen op 8 maart 1908, waarbij vrouwen uit de textiel- en kledingsector in Chicago en New York de straten opgingen. Ze streden voor een werkweek van acht uur, verbeterde arbeidsvoorwaarden en het recht om te stemmen.