Terug naar de homepage

RAJA genomineerd voor de eerste ‘Sportbedrijf Awards’

Events

RAJA genomineerd voor de eerste ‘Sportbedrijf Awards’

Samen met 77 andere Vlaamse bedrijven was RAJA België genomineerd voor de allereerste Sportbedrijf Awards. Voor de uitreiking zakten we op 8 mei samen af naar de studio’s van Kanaal Z.

Sportbedrijf Awards 2023

Sinds 2022 draagt RAJA een officieel ‘Sportlabel’. Dat betekent dat we als werkgever sport actief in de kijker zetten en op regelmatige basis activiteiten organiseren en/of eraan deelnemen. We zien dat deze sportactiviteiten een perfecte manier zijn om mensen bij elkaar te brengen. Qua team building bestaat er niks beter. Het werkt ook heel aanstekelijk, jaar na jaar zien we bijvoorbeeld het aantal fietsleasings toenemen. Sport draait om teamwork en elkaar motiveren om doelen te bereiken. Dat past natuurlijk helemaal binnen onze bedrijfscultuur.

Via de ‘Sportbedrijf Awards’ wil Vlaanderen bedrijven in de kijker zetten die zo’n Sportlabel dragen. Voor RAJA was het al een grote eer dat we genomineerd waren uit de lange lijst van deelnemers. Helaas vielen we bij de uitreiking van de awards nét buiten de prijzen. Binnen de categorie ‘Bedrijven tussen 50 en 250 werknemers’ ging de award dit jaar naar het bedrijf Ipsos uit Leuven. Dit maakt ons niet minder trots en fier op de sportieve prestaties van onze teams in het afgelopen jaar. “Deelnemen is belangrijker dan winnen” zoals het gezegde gaat.

" Deze nominatie is een mooie erkenning voor de inspanningen van het afgelopen jaar. Door het contact met de andere genomineerden hebben we veel nieuwe ideeën uitgewisseld waarmee we sport ook in de komende maanden bovenaan onze agenda kunnen zetten. " - Michelle Daenen, HR Director RAJA Benelux

RAJA Sport: het hele jaar rond

Doorheen het jaar neemt RAJA deel aan verschillende sportieve initiatieven in de regio. Een mooi voorbeeld daarvan is de Tungrirun op 1 mei, een van de grootste loopwedstrijden van Limburg. RAJA is hier aanwezig met 3 teams. In de aanloop hiervan zijn we al enkele weken bezig met een start-to-run programma.

Andere sportieve initiatieven zijn:

  • Deelname aan een lokale voetbalwedstrijd voor het goede doel.

  • In de maand november wandelen we een week lang intensief voor een actie van het goede doel om geweld tegen vrouwen onder de aandacht te brengen.

  • We bieden een fiets leasing aan. Zo’n 25% van onze medewerkers hebben ondertussen al zo’n leasing afgesloten. We nemen ook deel aan de ‘ikfietsnaarhetwerk’-dag en aan de Week van de Mobiliteit.

  • We bieden goedkope fitnessabonnementen voor een sportclub hier vlak om de hoek.

  • We organiseren zelf een loopwedstrijd op de industriezone in september.

Klaar voor de toekomst!

Om sport op en rond het werk nog meer te stimuleren gaan we binnenkort trouwens starten met een intern sportcomité. Zo kunnen we via RAJA-sportambassadeurs nog meer en sneller initiatieven realiseren om iedereen in beweging te krijgen.

Heb ook jij zin om mee te bewegen met ons bedrijf? Check dan snel onze openstaande vacatures en wie weet zien we jou binnenkort wel op de fiets bij RAJA!